torsdag 28 oktober 2010

Måste tipsa om "Efter tio" igen! Och dokumentärfilmen Underkastelsen!

Dagens "Efter tio" på tv 4, handlade idag om kemikaliesamhället och den kemikaliecocktail som vi dagligen utsätts för. Programmet går att se på tv 4 Play HÄR. Programmet är mycket intressant och verkligen värt att ta sig tid att titta på!

EKOxen berörde ämnet i ett inlägg häromdagen, det går att läsa HÄR.

Dokumentärfilmaren Stefan Jarl har gjort filmen Underkastelsen som handlar om alla skadliga kemikalier som finns runt omkring oss idag, ftalater, flamskyddsmedel  mm. Dessa ämnen kan i låga doser påverka foster, barn och vuxna, och som tidigare sagts är barn och foster extra känsliga. 

Skådespelerskan Eva Röse har varit med i filmen då hon var gravid och lät ta prover på sig för att se hur mycket gifter som fanns i blodet.
Eva säger att det var en chock för henne hur mycket gifter som finns både i oss och runt omkring oss, i kläder, leksaker, mat, sängkläder, hygienprodukter, rengöringsmedel osv osv...

Både Stefan och Eva förespråkar ekologisk mat och produkter, och de påpekar att det går att "sanera" sin omgivning väsentligt om man vill och är medveten.

EKOxen har känt till filmen ett tag, och har planerat att se den, men inte fått tillfälle än. Men vi ska!
Och vi på EKOxen vill, som tidigare nämnts, skapa en så giftfri lekmiljö som möjligt för barn.
Vi vill AKTIVT och MEDVETET välja ekologiska produkter; leksaker, mat, textilier osv, som är fria från hormonstörande och giftiga ämnen.

Som sagt; det går om man vill, och vi vill! :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar