söndag 6 mars 2011

"Det är nog inte så farligt, för i så fall borde det varit förbjudet"

"Det är nog inte så farligt, för i så fall borde det varit förbjudet"...eller? Citatet kommer från Naturskyddsföreningens senaste tidning där temat är "Gränslösa gifter". Eva Röse, som var med i filmen Underkastelsen under sin graviditet, lät ta blodprover på sig för att se hur mycket gifter hon hade i sig. Eva berättar att efter filmen rensade hon ut bland annat alla plastleksaker,bytte rengöringsmedel och mycket annat för att "sanera" sin hemmamiljö. Reaktionen hon fick från omgivningen var just "Det är nog inte så farligt, för i så fall borde det varit förbjudet". Men tyvärr är det inte så...Hon säger vidare att "Många tror vi har en storebror som vakar över oss, men det har vi inte och därför måste vi bli miljömedvetna konsumenter." 


I tidningen finns också ett reportage med Stefan Jarl, som ligger bakom och har gjort filmen Underkastelsen, samt många andra goda råd. Mycket bra och intressant läsning för den som är intresserad! 


Dessutom kommer fem av Stefan Jarls filmer visas på Kunskapskanalen i vår och Underkastelsen kommer visas i SVT 2 i april. För den som vill se Underkastelsen redan nu så går den äntligen att beställa från tex Ginza eller CDON.


Som vi sagt förut, men värt att sägas igen :), så vill vi på EKOxen ta forskarnas råd på allvar och skapa en så hälsosam och giftfri miljö som möjligt på förskolan. Vi vill vara med och bidra till en hållbar giftfriare både inne- och utemiljö! Vi vill vara med och visa att det inte behöver vara så svårt eller krångligt, att det går att göra aktiva val som gör skillnad!
Vi brinner för detta!...och det går om man vill, och vi vill! :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar